top of page
Huwelijkscontract

Archiefonderzoek

Archiefonderzoek

Genealogisch onderzoek

In 1811 werd de burgerlijke stand in Nederland ingevoerd. Door de 10-jarige tafels, een register per 10 jaar met op alfabetische volgorde de geboorten, huwelijken en overlijdens, werd het zoeken naar voorouders een stuk eenvoudiger. Voor 1811 zoekt men in de doop-, trouw- en begraafboeken van een kerk. Omdat de dopen, huwelijken en overlijdens op chronologische volgorde werd ingeschreven kost het relatief veel meer tijd om de gegevens over voorouders te vinden. Gelukkig is een groot deel van de burgerlijke stand en de kerkregisters tegenwoordig digitaal beschikbaar en doorzoekbaar op websites als WieWasWie, AlleGroningers, AlleDrenten of AlleFriezen.

Wat kun je vinden in de archieven met betrekking tot Westerwolde.

Belangrijke archieven daarbij zijn (https://www.groningerarchieven.nl):

Veel van deze stukken zijn getranscribeerd en zijn digitaal beschikbaar. Zie onder publicaties waar een aantal bestanden zijn te downloaden.

 

Heeft u moeite met het lezen van oude akten, dan kan ik u helpen door deze akten te transcriberen en te hertalen naar modern Nederlands.

Voor hulp bij genealogisch onderzoek, zoals het uitzoeken van uw stamboom, kwartierstaat of eventueel een parenteel van een van uw voorouders, kunt u hier contact opnemen.

bottom of page